Daisyluiten.nl maakt gebruik van cookies. De cookies zijn onder meer nodig voor een goede werking van het bestelproces in de webwinkel.

In onze webwinkel

Therapeuten verwijslijst

Spelen J HWil je graag Alle Sterren Van
De Hemel spelen bij
een therapeut in de buurt? Zie de therapeuten verwijslijst.

Nieuwsbrief/interesse nieuwe tool

Meld je aan voor de nieuwsbrief van
Daisy Luiten en/of maak je interesse kenbaar in de nieuwe tools voor hulpverleners: Ons Bestaan Op Een Bordje (rond ingrijpende gebeurtenissen) en Weg Van Elkaar (rond scheiding)!

captcha 

Therapeuten aan het woord: Jennifer Wortham

Werk je met Alle Sterren Van De Hemel?
Heb jij een ervaring die je wilt delen?
Laat het ons weten via het contactformulier!

We horen graag jouw ervaringen!

Casus Alle Sterren Van De Hemel met een groep

Jennifer Wortham, werkt in haar praktijk The Heart of Grieving, New York, USA als Psychotherapeute en Maatschappelijk werkster.

“Onlangs heb ik eenmalig een sessie georganiseerd waarin ik Alle Sterren Van De Hemel als hulpmiddel gebruikte om de verschillende verliezen bespreekbaar te maken. De sessie duurde twee uur, er waren 5 vrouwen. Ze hadden elkaar nog nooit ontmoet, behalve een moeder die haar dochter had meegenomen. De leeftijden liepen uiteen van 21 tot 63 jaar oud. De meesten werkten aan het verlies door overlijden, maar niet iedereen. 

Eén vrouw verdiepte zich in de verliezen die te maken hadden met het ouder worden en een ander was gericht op de ziekte van haar vader.Als therapeut trok Alle Sterren Van De Hemel mij heel snel in mijn therapeutische zone waarin ik mij buitengewoon op mijn gemak voelde. Gebruikmakend van de vragen als uitgangspunt werd mijn voorstellingsvermogen geïnspireerd. Dit hielp mij om mij in no-time te verbinden met mensen met wie ik nooit eerder gewerkt had.

Het therapeutisch tool stelde ook de vrouwen in staat om zich snel met elkaar te verbinden. Ik was verwonderd over de zorgzaamheid die zij als vreemden naar elkaar uitten. Alle steun van elkaar, mijzelf en de vragen van Alle Sterren Van De Hemel gaven ieder de moed om dieper te gaan, te huilen, te lachen, aan de uitdagende realiteiten toe te geven, en om zonder oordeel te bedenken dat hun pad uniek was. Aan het einde van de 2 uur durende sessie waren sommige vrouwen telefoonnummers aan het uitwisselen en spraken ze allemaal warmhartig met elkaar, als goede vrienden.

Ik houd van dit tool. Ik heb het zelfs op Skype gebruikt met een cliënt die het al eerder gespeeld had voordat ze verhuisde. Ze wil het nog steeds spelen, omdat het haar helpt om zich te settelen in haar nieuwe huis.”

Jennifer Wortham. Psychotherapeute en Maatschappelijkwerkster 

The Heart of Grieving, www.theheartofgrieving.com.

Noot: Jennifer heeft Alle Sterren Van De Hemel ingezet bij verschillende verliezen, dit kan als je creatief bent en ter plekke de kaartjes'vertaalt naar dit andere verlies. Voor de helderheid: Alle Sterren Van De Hemel is ontwikkeld voor verlies door overlijden.