Daisyluiten.nl maakt gebruik van cookies. De cookies zijn onder meer nodig voor een goede werking van het bestelproces in de webwinkel.

In onze webwinkel

Therapeuten verwijslijst

Spelen J HWil je graag Alle Sterren Van
De Hemel spelen bij
een therapeut in de buurt? Zie de therapeuten verwijslijst.

Nieuwsbrief/interesse nieuwe tool

Meld je aan voor de nieuwsbrief van
Daisy Luiten en/of maak je interesse kenbaar in de nieuwe tools voor hulpverleners: Ons Bestaan Op Een Bordje (rond ingrijpende gebeurtenissen) en Weg Van Elkaar (rond scheiding)!

captcha 

Therapeuten aan het woord: Alan Phillips

AlanWerk jij met Alle Sterren Van De Hemel?
Heb jij een ervaring die je wilt delen?
Laat het ons weten via het contactformulier!

We horen graag jouw ervaringen!

Casus Jeugd-Recht

Alan Ernesto Phillips, Jeugd-Recht Counselor, uit Californië, USA, werkt met jongeren die vastlopen in de maatschappij.

"..Het gaf reële hoop aan een verscheurde familie om weer begrip te willen vinden.."
Ik heb gewerkt met een 16 -jarige jongen die verwijderd was uit het reguliere onderwijs, een probleemgebruiker van alcohol en marihuana, met een alleenstaande moeder en een jonger zusje. ‘John’ was toegewezen aan mijn Slachtoffer Bewustwordingsklas en was duidelijk ongeïnteresseerd, kwaad en ietwat tegendraads. Hij had een klasgenoot slachtoffer gemaakt van lichamelijk geweld en grove bedreiging (type pestkop). John was verteld dat zijn vader een "dronkenlap, een overspelige vrouwenjager en een waardeloze vader" was. Nadat John tot mijn klas was toegetreden begon hij zichzelf meer open te stellen voor mij en gaf hij mij toestemming om zijn moeder uit te nodigen voor een gesprek over de dood van zijn vader.

John's vader en moeder zijn gescheiden toen hij ongeveer 11 was, de moeder kreeg volledige juridische/dagelijkse zeggenschap en de vader verhuisde en leefde in een andere stad. John maakte mij duidelijk dat hij echt kwaad was op zijn moeder: "Ze heeft een hele boel onware dingen over mijn vader gezegd! Ik heb haar daarom heel lang gehaat!". (John’s vader is ongeveer twee jaar geleden omgekomen bij een auto-ongeluk waarin hij het slachtoffer was van een alcoholgerelateerd incident - de andere chauffeur was schuldig.)

Met toestemming van iedereen hebben we 'Alle Sterren Van De Hemel' gespeeld met ‘John’, zijn moeder ‘Jane’ en haar vriend ‘Jim’. Jane en haar vriend Jim vonden het eerst maar vreemd. John daarentegen leek verbazingwekkend zelfverzekerd. Het onderdeel van het geven en krijgen van toestemming om te praten (of niet) en het gebruik van de ‘Praatstok’ was heel behulpzaam bij het verkrijgen van uitgebalanceerde hoor en wederhoor. Uiteindelijk bleek dat de moeder zich schuldig voelde en veel spijt had van het feit dat zij “John had vervreemdt van zijn biologische vader”. Zij had het gevoel gehad dat zij haar kinderen “moest beschermen” tegen iemand op wie zij HEEL ERG kwaad was. John op zijn beurt was HEEL ERG kwaad op zijn moeder omdat zij oude brieven van zijn vader had achter gehouden, bezoekjes niet had toegestaan en omdat zij regelmatig neerbuigende opmerking over zijn vader had gemaakt. John leerde van anderen, na zijn vaders dood, dat zijn vader niet zo was als zijn moeder hem al die tijd (ongeveer vijf jaar) had voorgespiegeld.

Ik voelde dat deze familie een diepere vorm van counseling nodig dan waarvoor ik opgeleid ben en heb ze doorverwezen naar geschikte organisaties voor verdere hulp. Evengoed heeft Alle Sterren Van De Hemel een hoop verhalen naar buiten gebracht, onderdrukte waarheden, woede, verwarring en liefde. Het gaf reële hoop aan een verscheurde familie om weer begrip te willen vinden en -hopelijk- hereniging. Dit therapeutische tool is een perfect medium voor het openen van de dialoog en voor ontdekking en geeft -met een getrainde, competente therapeut- een geweldige mogelijkheid om te helpen om openheid, verwerking en acceptatie tot bloei te doen komen.... van wat voor verlies ook, zeker weten."