Daisyluiten.nl maakt gebruik van cookies. De cookies zijn onder meer nodig voor een goede werking van het bestelproces in de webwinkel.

In onze webwinkel

Therapeuten verwijslijst

Spelen J HWil je graag Alle Sterren Van
De Hemel spelen bij
een therapeut in de buurt? Zie de therapeuten verwijslijst.

Nieuwsbrief/interesse nieuwe tool

Meld je aan voor de nieuwsbrief van
Daisy Luiten en/of maak je interesse kenbaar in eventuele nieuwe themasets bij Ons Bestaan Op Een Bordje

captcha 

Sterrenkaartjes

Sterrenkaartjes 2 LR RGB met logo V2Sterrenkaartjes zijn herinneringskaartjes om dierbare en fijne herinneringen op te halen na het overlijden van iemand van wie je houdt. Dit kan alleen, of samen met familie en vrienden. Dit kan waardevolle momenten opleveren. Sterrenkaartjes zorgen voor nieuwe gespreksstof. Bovendien leer je elkaar én de overledene beter kennen!

De set bevat 40 vragenkaartjes. De vragen zijn speels en luchtig.
De kaarten zijn geschikt voor mensen van 6 tot 100 jaar.

Ontstaan uit vraag van nabestaanden
Daisy Luiten kreeg na het onwikkelen van Alle Sterren Van De Hemel zoveel vragen van nabestaanden om een 'thuisvariant' van dit therapeutische bordspel te maken. Daarom heeft zij nu Sterrenkaartjes ontwikkeld, een kaartenset met als doel fijne herinneringen op te halen.
Ten opzichte van de vragen uit Alle Sterren Van De Hemel bevat Sterrenkaartjes zesendertig nieuwe vragen. De overige vier vragen vonden we te mooi om niet in de set op te nemen.

Spelvormen
Je kunt Sterrenkaartjes met twee of meer personen spelen en je kunt het ook alleen gebruiken. De spelvormen worden hieronder toegelicht.

Sterrenkaartjes gebruiken met meerdere mensen
Het spel kan met meerdere mensen gespeeld worden door om de beurt een kaart te pakken, de vraag op te lezen en deze te beantwoorden. Wanneer de vraag beantwoord is, wordt het kaartje onderop de stapel gelegd en is de volgende deelnemer aan de beurt.
Als een deelnemer een vraag niet wil of kan beantwoorden, dan legt hij/zij hem onderop de stapel terug en pakt hij/zij een nieuwe kaart.

Sterrenkaartjes alleen gebruiken
Wanneer je Sterrenkaartjes alleen gebruikt, kun je een kaart trekken op momenten dat jij dat fijn vindt. Je kunt de tijd nemen om aan jouw dierbare te denken. Je kunt de vragen in gedachten beantwoorden, of je kunt erover schrijven of tekenen in bijvoorbeeld een dagboek.

Handleiding
Bij Sterrenkaartjes vind je een handleiding. Het is belangrijk deze goed te lezen alvorens met Sterrenkaartjes aan de slag te gaan.

De vragen zijn goed te begrijpen vanaf 6 jaar. Echter, als kinderen tot en met twaalf jaar Sterrenkaartjes spelen (alleen of in een groep), raden wij aan dit in aanwezigheid van een volwassene te doen, gezien de emoties die het spel kan losmaken.

Sterrenkaartjes 1 LR RGB met logo

4e druk 2020 / 1e druk 2012
Copyright  © 2020, 2012, Daisy Luiten
ISBN: 978-90-79793-00-6