Daisyluiten.nl maakt gebruik van cookies. De cookies zijn onder meer nodig voor een goede werking van het bestelproces in de webwinkel.

In onze webwinkel

Therapeuten verwijslijst

Spelen J HWil je graag Alle Sterren Van
De Hemel spelen bij
een therapeut in de buurt? Zie de therapeuten verwijslijst.

Nieuwsbrief/interesse nieuwe tool

Meld je aan voor de nieuwsbrief van
Daisy Luiten en/of maak je interesse kenbaar in eventuele nieuwe themasets bij Ons Bestaan Op Een Bordje

captcha 

Sterrenpost

Wil je jouw overleden dierbare graag beter leren kennen door verhalen van familie en vrienden te horen, zelfs na jaren? Of is er iemand overleden in jouw omgeving en wil je de naasten een hart onder de riem steken? Stuur Sterrenpost!


Sterrenpost bestaat uit herinneringsvragenkaarten. Middels de vraag op de kaart worden mensen uitgenodigd een herinnering aan de binnenzijde van de kaart te schrijven. Een speciale uitlegkaart vertelt in het kort wat de bedoeling is.

Na een overlijden kan het lastig zijn het verlies of de overledene bespreekbaar te maken. De kaarten van Sterrenpost helpen je om vragen over je dierbare te stellen aan bekenden die nog herinneringen kunnen hebben. 

Je vult de uitlegkaart in en stuurt deze met een vragenkaart in een speciale Sterrenpost-envelop naar de persoon die je een vraag wilt stellen.

Of je beschrijft jouw mooie herinnering voor een nabestaande. Dat kan vlak na het overlijden (als soort van condoleance kaart), maar ook (wat) langer na het overlijden als bijzondere, troostrijke kaart. 

 

Ontstaan naar aanleiding van verhalen van nabestaanden
In Daisy's praktijk hoort ze het regelmatig: Enige tijd na een overlijden vallen verhalen vaak stil. Met name de omgeving weet niet goed hoe ze nog over de overledene moeten beginnen. Ze zijn vaak bang dat ze nabestaanden verdrietig maken. Je maakt mensen echter niet verdrietig, dat zijn ze al. Het kan ze juist helpen als je laat zien dat jij ook nog aan hun dierbare denkt. Nabestaanden voelen zich vaak onbegrepen en extra verdrietig als de overledene niet meer genoemd wordt. Ze voelen zich nog meer alleen.

Het doel van Sterrenpost is om het overlijden van een dierbare en met name de herinneringen bespreekbaar te maken. Voor nabestaanden kan het fijn zijn als ze hun dierbare na het overlijden nog beter leren kennen door verhalen van anderen te horen. 

Inhoud SterrenpostSterrenpost LR RGB met logo V2

5 Dubbele kaarten met verschillende vragen
5 Uitlegkaarten (1 zijde blanco)
10 Sterrenpost enveloppen
Een gebruiksaanwijzing

De kaarten zijn geschikt vanaf ca. 6 jaar.

Verschillende sets
Er zijn verschillende vragensets beschikbaar, bijvoorbeeld Sterrenpost vragenset A of vragenset B. Zo kun je je vragenpakket uitbreiden door een andere set te kopen. Op deze manier kun je verschillende vragen stellen of beantwoorden.

Voorbeeld: als er binnen een vereniging of school iemand overlijdt is het bijzonder om als groep verschillende vragen te beantwoorden en deze ingevulde herinneringskaarten naar de naasten toe te sturen.

Mocht je vragen missen, laat het weten misschien komen ze dan in een volgende set terug!

Ervaring van Daisy

Foto oudste broer ma kleinDaisy: Inmiddels heb ik zelf diverse kaarten verstuurd naar familie, kennissen en oude vriendinnen van mijn moeder. Het is telkens opnieuw zo'n cadeau als de brievenbus kleppert en er valt Sterrenpost op de mat! Zelfs van mensen van wie ik het niet had verwacht krijg ik de mooiste herinneringen te horen. 

Een tante vindt de kaart te klein en schrijft een heel verslag met - voor mij nieuwe - verhalen uit de jeugd van mijn moeder, en een oom stuurt mij een hele mooie foto met zijn herinnering mee! Geweldig!

Copyright  © 2013, Daisy Luiten