Daisyluiten.nl maakt gebruik van cookies. De cookies zijn onder meer nodig voor een goede werking van het bestelproces in de webwinkel.

In onze webwinkel

Therapeuten verwijslijst

Spelen J HWil je graag Alle Sterren Van
De Hemel spelen bij
een therapeut in de buurt? Zie de therapeuten verwijslijst.

Nieuwsbrief/interesse nieuwe tool

Meld je aan voor de nieuwsbrief van
Daisy Luiten en/of maak je interesse kenbaar in eventuele nieuwe themasets bij Ons Bestaan Op Een Bordje

captcha 

Zonnekaartjes

Zonnekaartjes 2 LR RGB met logo V2Zonnekaartjes kun je gebruiken als je te horen hebt gekregen dat een dierbare binnenkort zal sterven. Het zijn kaartjes om in gesprek te gaan en dierbare herinneringen op te halen. Dit kan alleen, of samen met familie en vrienden.

Zonnekaartjes zorgen voor nieuwe gespreksstof. Dit kan waardevolle momenten opleveren. Spelenderwijs leer je elkaar beter kennen en deel je wat je voor elkaar betekent. Zonnekaartjes kan het proces van afscheidnemen ondersteunen. Bovendien kunnen de gesprekken houvast bieden aan de naasten om na het overlijden door te gaan.

De set bevat 40 vragenkaartjes. De vragen zijn divers en verrijkend.
De kaarten zijn geschikt voor mensen van 6 tot 100 jaar.

Ontstaan uit vraag van therapeuten
Daisy Luiten kreeg van diverse therapeuten de vraag om een variant op het therapeutische bordspel Alle Sterren Van De Hemel te maken voor mensen die te horen hebben gekregen dat ze niet lang meer te leven hebben. Met name omdat het ontbreekt aan hulpmiddelen die het eenvoudiger maken om met elkaar in gesprek te gaan. Wellicht komt er in de toekomst nog een therapeutische variant in uitgebreide vorm. Voor nu is er in ieder geval de kaartenset Zonnekaartjes waarmee zowel de mensen zelf, als hulpverleners en therapeuten uit de voeten kunnen.

Categorieën
Er worden in Zonnekaartjes twee categorieën gebruikt: Herinneringen en Verder op Eigen Kracht.
De categorie Herinneringen spreekt voor zich. Dit gaat over het ophalen van herinneringen.
De categorie Verder op Eigen Kracht, gaat in op aspecten uit het dagelijks leven. Dit kan helpen bij het afscheid nemen en kan de naasten na het overlijden steun bieden om verder te gaan.

Spelvormen
Je kunt Zonnekaartjes met twee of meer personen spelen en je kunt het ook alleen gebruiken. De spelvormen worden hieronder toegelicht.

Zonnekaartjes gebruiken met meerdere mensen
Het spel kan met meerdere mensen gespeeld worden door om de beurt een kaart te pakken, de vraag op te lezen en deze te beantwoorden. Wanneer de vraag beantwoord is, wordt het kaartje onderop de stapel gelegd en is de volgende deelnemer aan de beurt.
Als een deelnemer een vraag niet wil of kan beantwoorden, dan legt hij/zij hem onderop de stapel terug en pakt hij/zij een nieuwe kaart.

Zonnekaartjes alleen gebruiken
Je kunt Zonnekaartjes ook alleen gebruiken. Aan de hand van de vragen kun je voor jezelf bedenken wat voor jou belangrijk is om nog te zeggen of te vragen. In een situatie waarin jouw dierbare niet meer kan communiceren kun je bedenken of jij nog iets tegen hem of haar wilt zeggen, ook al zegt hij of zij niets terug. Daarnaast kun je de vragen in gedachten beantwoorden, of je kunt erover schrijven of tekenen in bijvoorbeeld een dagboek.

Handleiding
Bij Zonnekaartjes vind je een handleiding. Het is belangrijk deze goed te lezen alvorens met Zonnekaartjes aan de slag te gaan.

De vragen zijn goed te begrijpen vanaf 6 jaar. Echter, als kinderen tot en met twaalf jaar Zonnekaartjes spelen (alleen of in een groep), raden wij aan dit in aanwezigheid van een volwassene te doen, gezien de emoties die het spel kan losmaken.

Zonnekaartjes 1 LR RGB met logo

Copyright © 2012, Daisy Luiten
ISBN: 978-90-79793-03-7