Daisyluiten.nl maakt gebruik van cookies. De cookies zijn onder meer nodig voor een goede werking van het bestelproces in de webwinkel.

In onze webwinkel

Therapeuten verwijslijst

Spelen J HWil je graag Alle Sterren Van
De Hemel spelen bij
een therapeut in de buurt? Zie de therapeuten verwijslijst.

Nieuwsbrief/interesse nieuwe tool

Meld je aan voor de nieuwsbrief van
Daisy Luiten en/of maak je interesse kenbaar in eventuele nieuwe themasets bij Ons Bestaan Op Een Bordje

captcha 

Zonnepost

Heb je in je omgeving te maken met naderend overlijden en wil je jouw dierbare(n) laten weten wat ze voor je betekenen? Of wil je fijne herinneringen ophalen die een zonnig moment opleveren in een moeilijke tijd? Stuur Zonnepost!

Als je met naderend overlijden te maken hebt kan communiceren lastig zijn. Zonnepost helpt je via kaarten vragen te stellen aan jouw dierbare(n) en om dátgene te delen wat je graag wilt weten of zeggen. Bijvoorbeeld als je in een gesprek de juiste woorden niet kunt vinden of als je iemand sterkte wilt wensen met een mooie kaart en een persoonlijke tekst. 

Daisy: "Toen duidelijk was dat mijn moeder niet beter kon worden, vond ik het als jongere erg fijn om nog verhalen te horen over de tijd dat ik nog een klein kindje was. Die verhalen zijn veel waard nu ik zelf moeder geworden ben."

Vul de uitlegkaart in en vink één van de opties aan. Kies dan een vragenkaart en doe deze (al dan niet zelf beschreven) samen met de uitlegkaart in de Zonnepost-envelop om te verzenden.

Als je een vraag stelt aan iemand, dan stuur je een extra Zonnepost-envelop mee: gevouwen, aan jezelf geadresseerd en evt. met postzegel. Zo kan de ontvanger antwoord geven wanneer dat uitkomt.

  

Ontstaan naar aanleiding van verhalen van nabestaanden
In Daisy's praktijk merkt Daisy regelmatig hoe belangrijk het is als nabestaanden goed afscheid hebben kunnen nemen. Communiceren over het naderende overlijden vergt moed, het is immers pijnlijk en verdrietig. Daarom wordt dit soms vermeden, mensen willen elkaar beschermen tegen de pijn. 
Goed afscheid nemen is voor iedereen belangrijk. De zieke kan meer rust gaan ervaren, de naasten kunnen veel steun hebben aan de laatste periode samen.

Het doel van Zonnepost is om het naderende overlijden en/of (gezamenlijke) herinneringen bespreekbaar te maken. Voor naasten kan dit met name achteraf héél waardevol zijn. 

Inhoud ZonnepostZonnepost LR RGB met logo V2
5 Dubbele kaarten met verschillende vragen
5 Uitlegkaarten (1 zijde blanco)
10 Zonnepost enveloppen
Een gebruiksaanwijzing

De kaarten zijn geschikt vanaf ca. 9 jaar.

Verschillende sets
Er zijn verschillende vragensets beschikbaar, bijvoorbeeld Zonnepost vragenset A of vragenset B. Zo kun je je vragenpakket uitbreiden door een andere set te kopen. Op deze manier kun je verschillende vragen stellen of beantwoorden.

Voorbeeld 1: Je kunt beide om de beurt een kaart kiezen en beschrijven voor de ander. Zo ontstaat er een bijzondere correspondentie.
Voorbeeld 2: Als je als ouder met jonge kinderen niet lang meer te leven hebt, kun je de vragenkaarten ook beantwoorden voor later, als je kinderen groter zijn.

Mocht je vragen missen, laat het weten misschien komen ze dan in een volgende set terug!

Copyright  © 2013, Daisy Luiten