Daisyluiten.nl maakt gebruik van cookies. De cookies zijn onder meer nodig voor een goede werking van het bestelproces in de webwinkel.

In onze webwinkel

Therapeuten verwijslijst

Spelen J HWil je graag Alle Sterren Van
De Hemel spelen bij
een therapeut in de buurt? Zie de therapeuten verwijslijst.

Nieuwsbrief/interesse nieuwe tool

Meld je aan voor de nieuwsbrief van
Daisy Luiten en/of maak je interesse kenbaar in eventuele nieuwe themasets bij Ons Bestaan Op Een Bordje

captcha 

Alle Sterren Van De Hemel - tool en themaset

Alle Sterren Van De Hemel
Alle Sterren Van De Hemel is speciaal ontwikkeld voor therapeuten die werken met kinderen, jongeren en volwassenen die een dierbare hebben verloren aan de dood. Deze tool maakt het gemakkelijker om te delen over gevoelens, herinneringen, gedachten en zorgen die spelen na het overlijden van een dierbare.

Op een respectvolle manier worden vragen gesteld, bijvoorbeeld over wat er is gebeurd in de categorie overlijden of begrafenis/crematie. Ook worden deelnemers uitgenodigd te vertellen over hoe het gaat met hen in hun omgeving: 'Heb jij iemand om naartoe te gaan als je je wat minder voelt?', 'Kunnen anderen het aan jou zien als je verdietig bent?' Er is ruimte om te vertellen wat de overledene voor iemand betekende en wie hij/zij was, door vragen in de categorie herinneringen. De overledene staat op een fijne manier centraal. Het noemen van zijn/haar naam in de vragen, op de plek waar een ster symbool staat, maakt het ook heel persoonlijk. 
Deelnemers die het spelen ervaren een grote mate van verbinding met elkaar. Van gezinnen krijgen we, zowel van kinderen als van ouders, vaak terug dat ze nu veel beter van elkaar weten hoe de ander ermee omgaat en dat ze graag met elkaar willen blijven praten over de overledene. 

Alle Sterren Van De Hemel speelt in op actualiteiten
Alle Sterren Van De Hemel bevat specifieke vragen die inspelen op recente maatschappelijke gebeurtenissen. Deze vragen kun je als therapeut toevoegen indien deze van toepassing zijn op de situatie van jouw cliënt. Het meest recente voorbeeld is de coronaperiode. Tijdens deze periode was de situatie rond het overlijden van vele mensen zo anders dan voorheen en vaak schrijnend omdat mensen geen afscheid konden nemen, ook liepen afscheidsdiensten geheel anders dan voorheen. In de tool zijn 36 virusuitbraak-vragen opgenomen die cliënten uitnodigen te delen over hun ervaring van het overlijden van hun dierbare tijdens de coronaperiode.
Andere voorbeelden van vragen rond actuele gebeurtenissen zijn: overlijden in een oorlogssituatie, overlijden tijdens militaire dienst, overlijden door een natuurramp of door terrorisme. 

Succesvolle concept Alle Sterren Van De Hemel gebruikt voor Ons Bestaan Als Een Bordje
Alle Sterren Van De Hemel is de eerste tool die Daisy Luiten ontwikkelde. Vele therapeuten gebruiken Alle Sterren Van De Hemel, de tool is bekroond met twee awards en is in het Engels vertaald. 

De nieuwe tool Ons Bestaan Op Een Bordje is ontstaan vanuit de vraag van therapeuten die Alle Sterren Van De Hemel gebruiken. Zij wilden graag een zelfde soort tool rond scheiding en andere ingrijpende gebeurtenissen, "want dat zie ik ook zoveel in mijn praktijk en jouw spel werkt zo goed!".

Verkrijgbaar als originele tool én als themaset
Alle Sterren Van De Hemel  is verkrijgbaar als originele (op zichzelf staande) tool - de blauwe doos met het blauwe spelbord.
Alle Sterren Van De Hemel  is tevens verkrijgbaar als themaset bij Ons Bestaan Op Een Bordje, op deze manier koop je de themaset bij Ons Bestaan Op Een Bordje en speel je dit spel met het groene spelbord. Ons Bestaan Op Een Bordje is uit te breiden met andere themasets, Alle Sterren Van De Hemel is dat niet.

Zie voor meer informatie ook de speciale website voor deze tool: www.onsbestaanopeenbordje.com
Als je je inschrijft ontvang je een gratis gids met o.a. info en casussen van twee therapeuten.
Je ontvangt een paar mailtjes van Daisy (de ontwikkelaar) met video's, zo zie je onder andere hoe zij Ons Bestaan Op Een Bordje gebruikt in haar praktijk (2 sessies met verschillende mensen).