Daisyluiten.nl maakt gebruik van cookies. De cookies zijn onder meer nodig voor een goede werking van het bestelproces in de webwinkel.

In onze webwinkel

Therapeuten verwijslijst

Spelen J HWil je graag Alle Sterren Van
De Hemel spelen bij
een therapeut in de buurt? Zie de therapeuten verwijslijst.

Nieuwsbrief/interesse nieuwe tool

Meld je aan voor de nieuwsbrief van
Daisy Luiten en/of maak je interesse kenbaar in eventuele nieuwe themasets bij Ons Bestaan Op Een Bordje

captcha 

Doelgroep, doel & oorsprong

Doelgroep
Daisy’s therapeutische tools Alle Sterren Van De Hemel en Ons Bestaan Op Een Bordje zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik door therapeuten (en coaches). De tools dienen als een hulpmiddel in het werken met kinderen, jongeren en/of volwassenen, die een ingrijpende ervaring hebben meegemaakt.

Therapeuten kunnen deze tools aanbieden in een individuele begeleiding, tijdens een gezinsbegeleiding of in een lotgenotengroep.

Doel
Het doel is (op drempelverlagende wijze) contact te maken over de ervaring. Binnen een gezin is het doel vooral de communicatie onderling te stimuleren. In een groep kan het therapeutische bordspel fungeren als middel om contact te maken en ervaringen uit te wisselen met lotgenoten.

Advies
Belangrijk: Speel deze therapeutische tools alleen onder deskundige begeleiding! Gaat u zelf,
bijvoorbeeld als nabestaande, zonder deskundige begeleiding met deze tool(s) aan het werk dan is dit geheel op eigen verantwoordelijkheid.
Spelen_J_H
Oorsprong
Daisy Luiten ontwikkelde in eerste instantie Alle Sterren Van De Hemel (tool na het overlijden van een dierbare) als beginnend Creatief Therapeut. Het overlijden van haar moeder, haar eigen strubbelingen dit verlies te verwerken én haar ervaring in het werken met nabestaanden zorgden voor een enorme drijfveer om dit bordspel te ontwikkelen.

Behoefte te communiceren
Alle Sterren Van De Hemel speelt in op de grote behoefte van nabestaanden om te communiceren over het verlies van hun dierbare en alle ervaringen daar omheen. Tegelijkertijd ondervonden therapeuten dat het lastig was het overlijden bespreekbaar te maken: Er vielen veel stiltes en ze kregen vaak reacties als: “Waar moet ik beginnen dan?” “Dat is mijn broer, die weet alles toch al, wat moet ik nog vertellen dan?”

Alle Sterren Van De Hemel maakt het gemakkelijker om te delen over alle aspecten van het verlies. Het is bekroond met twee awards en succesvol ontvangen door het therapeutische werkveld. Vervolgens kreeg Daisy vanuit het werkveld zo vaak de vraag: Wanneer ga je ook zo’n tool maken rond scheiding/ingrijpende gebeurtenissen, want dat zie ik ook zo veel in mijn praktijk... en Alle Sterren Van De Hemel werkt zo goed! Zo is Ons Bestaan Op Een Bordje ontstaan. Een basistool met verschillende themasets, die naar keuze zijn te bestellen (de éne therapeut werkt nu eenmaal meer met het ene thema dan met het andere thema).

Alle Sterren Van De Hemel versus Ons Bestaan Op Een Bordje
Er zijn uiterlijk veel gelijkenissen tussen beide tools, het succesvolle concept Alle Sterren Van De Hemel heeft als basis gediend bij de ontwikkeling van Ons Bestaan Op Een Bordje.

Alle Sterren Van De Hemel is echter alléén geschikt voor gebruik met nabestaanden. Dit komt met name door symbolen bij de categorieën overlijden en begrafenis/crematie op het spelbord. Hier liep ik tegenaan tijdens de ontwikkeling van Ons Bestaan Op Een Bordje, en uiteindelijk heb ik besloten om hiervoor een nieuw spelbord te maken. Ik wil niet dat cliënten met andere problemen met symbolen van een overlijden geconfronteerd worden. Daarom heb ik voor Ons Bestaan Op Een Bordje, met een breder scala aan thema’s, nieuwe symbolen ontworpen waarin een grote doelgroep mensen zich zal herkennen.
Zo is het dus wel mogelijk om een themaset Alle Sterren Van De Hemel te bestellen bij het groene spelbord van Ons Bestaan Op Een Bordje.

Themasets zijn enkel verkrijgbaar bij Ons Bestaan Op Een Bordje
Ons Bestaan Op Een Bordje en de themaset(s) vormen samen een compleet spel. De themasets zijn niet los verkrijgbaar. Gebruik je Ons Bestaan Op Een Bordje en wil je het uitbreiden met een andere themaset is dat mogelijk.