Daisyluiten.nl maakt gebruik van cookies. De cookies zijn onder meer nodig voor een goede werking van het bestelproces in de webwinkel.

In onze webwinkel

Therapeuten verwijslijst

Spelen J HWil je graag Alle Sterren Van
De Hemel spelen bij
een therapeut in de buurt? Zie de therapeuten verwijslijst.

Nieuwsbrief/interesse nieuwe tool

Meld je aan voor de nieuwsbrief van
Daisy Luiten en/of maak je interesse kenbaar in eventuele nieuwe themasets bij Ons Bestaan Op Een Bordje

captcha 

Testimonials van therapeuten die Daisy's tools gebruiken

Testimonial Saskia Paul - coach en rouwbegeleider
Saskia Paul vertelt over haar ervaring in het werken met Ons Bestaan Op Een Bordje themaset Ondersteboven voor ingrijpende gebeurtenissen.

Testimonial Leoniek van der Maarel - psycholoog, orthopedagoog, hypnotherapeut
Leoniek van der Maarel vertelt over haar ervaringen met Ons Bestaan Op Een Bordje en dan met name over de themaset Weg Van Elkaar - na scheiding.

Testimonal Ilja Geensen-Degenaar - Rouw & verliestherapeut en speltherapeut
Ilja Geensen-Degenaar deelt haar ervaring met Ons Bestaan Op Een Bordje en de themaset Ondersteboven rond ingrijpende gebeurtenissen.

Testimonal Miriam Weeda - speltherapeut
Miriam Weeda deelt haar praktijkervaringen met de tool Ons Bestaan Op Een Bordje: themaset Weg Van Elkaar na scheiding.

Testimonal Greetje Hartman - Rouw- & verliescoach en EMDR therapeut
Greetje Hartman deelt haar ervaring met Ons Bestaan Op Een Bordje en de themasets Weg Van Elkaar na scheiding en Ondersteboven rond ingrijpende gebeurtenissen.

Testimonial Grietje Vermeer - Psychosociaal therapeut en KIES coach
Grietje Vermeer vertelt over haar ervaring in het werken met Alle Sterren Van De Hemel

Testimonial Ans Pieters - Beeldend therapeut
Ans Pieters vertelt in deze video over haar ervaring met Alle Sterren Van De Hemel.

 

Reacties uit de praktijk

F1623 detail praatstokMonique Peters (psychotraumatoloog/seksuoloog NVVS)
“Meerwaarde om met dit spel cliënten te begeleiden die iets schokkends meegemaakt hebben in hun leven.”

Marjolein Lauteslager (systeemtherapeut)
“Een prachtig spel, ziet er net zo mooi uit als z’n voorganger Alle Sterren Van De Hemel. Op een speelse manier heel snel de diepte in. Zeer compleet, mooie passende vragen.”

Ingrid Peters (Orthopedagoog-Generalist en Gz-psychologe)
“Ik ben echt heel enthousiast over Ons Bestaan Op Een Bordje met de themaset Weg Van Elkaar en met mij cliënten en collega’s. Het is een mooi spel dat prettig te gebruiken is bij kinderen en ex-partners.”

Tineke van Asseldonk (rouwtherapeut)
“Wat mooi dat je het zo breed hebt gemaakt, dit kan ik op zoveel verschillende vlakken gebruiken met cliënten!”

Eline (11 jaar)
:
“Dit spel (Weg Van Elkaar) maakt het veel makkelijker om te praten over de scheiding, want je doet iets leuks, je speelt een spel!”

André (12 jaar)
"Tof spel. Ja ik kon door het spel heel goed vertellen over de scheiding."

Wanda (40 jaar):
“Ons Bestaan Op Een Bordje spelen vond ik een hele intense en mooie ervaring. Je kijkt op een hele respectvolle manier naar de gebeurtenis en staat stil bij wat er is gebeurd. Je gaat een laagje dieper om dingen te vertellen. Je praat over dingen waar je in een normaal gesprek niet over praat. Dat vond ik heel fijn.”

Dieke (49 jaar)
"Wat is het een mooi spel. Ik was onder de indruk van de kaartenbak en de ontelbare vragen. Het spel nodigde mij zeker uit over de scheiding te delen. Iedere vraag lokte bijna een levensverhaal naar buiten. De intensiteit van de gevoelens die de vragen opriepen verraste me. Ik vond het fijn om middels dit spel aan de scheiding te werken. Ik wist dat er nog wat onverwerkte zaken waren en de vragen riepen die ook gelijk op. Het is een mooie, zachte en zeer doelmatige manier om je blokkades op te ruimen."

Ron (vader)
“Ik vond het heel speciaal en heel efficiënt om via dit spel aan de scheiding te werken. Ik kon via het spel goed vertellen over de scheiding, dat ging heel vlot zelfs. Dingen die ik vergeten was kwamen terug naar boven. Ik vind het enorm knap dat je zoiets in elkaar kan steken!”

Kevin (12 jaar)
"Ik vond het super leuk. Nu weten zij hoe ik mij voel en ik weet wat zij voelen. Ik dacht dat we alleen zouden gaan praten, maar we deden dit spel en dat vond ik veel leuker dan praten."

Wiebe (12 jaar)
"Ik vond het een leuk spel om over de scheiding te vertellen. Het was ook wel leuk omdat ik zo meer kwijt kan. De creatieve opdrachten vond ik ook heel leuk."

Met een lach en een traan - ervaring van een cliënt

Talitha heeft de praatstok: 
Met een lach en een traan (Talitha speelde Weg Van Elkaar tijdens de ontwikkeling van deze tool)

F1623 detail 06"Weg Van Elkaar hebben wij al een aantal jaar geleden gespeeld. In die tijd was ik nog een kind, inmiddels ben ik volwassen. Als kind is een scheiding een heftige gebeurtenis in je leven en helemaal als dat een vechtscheiding blijkt te worden. Weg Van Elkaar heb ik samen met mijn moeder en zus met een lach en een traan gespeeld. Het heeft ons een hoop opgeleverd om het hele proces te verwerken. Samen met z’n drieën beantwoord je vragen over de scheiding, je gevoelens, hoe je het ervaart en nog veel meer pittige vragen die vooral niet standaard zijn. Daardoor kwamen wij nog dichter tot elkaar en verder in ons verwerkingsproces. Je weet wat er in elkaars koppie omgaat en vooral dat je niets op moet kroppen. Uit je gevoel en praat met elkaar. Alleen kom je nooit uit een diep dal! Het spel vind ik iets heel erg moois wat ik kinderen en ouder(s) die in een scheiding zitten of het hebben meegemaakt zeker aanraad om te spelen. Je komt dichter tot elkaar en gaat dingen een plekje geven, hoe moeilijk de situatie (soms) ook is.

Lieve Daisy, nogmaals dank voor al je hulp en de ervaring met het spel! Ga vooral door met het super werk wat je doet!"

Ervaringen met Alle Sterren Van De Hemel

Resultaten enquête 2009
Onder alle bezitters van de eerste druk van Alle Sterren Van De Hemel hebben we een enquête gehouden over de ervaringen met het therapeutische bordspel in de praktijk. Bekijk hier de resultaten van de enquete.

 

Therapeuten aan het woord
Alle Sterren Van De Hemel & AUTISME (nieuwsbrief najaar 2009)
- Psychologe Kim Huysmans toont ons haar ondervindingen in het werken met Alle Sterren Van de Hemel bij autisme.

Alle Sterren Van De Hemel & OUDEREN (nieuwsbrief januari 2010)
- Joke Raaphorst, rouwcoach en ouderenadviseur komt bij veel ouderen thuis en ervaart dat zij na het verlies van hun partner vaak een eenzaam bestaan lijden. Lees hier meer over Joke's ondervindingen met Alle Sterren Van De Hemel en ouderen

Alle Sterren Van De Hemel & JEUGD-RECHT (nieuwsbrief juni 2010)
- Alan Ernesto Phillips, Jeugd-Recht Counselor, California, USA vertelt over zijn ervaringen met Alle Sterren Van De Hemel en jeugdrecht

Alle Sterren Van De Hemel & het overlijden van een EX-PARTNER (nieuwsbrief augustus 2011)
- Patricia Kolvers, Bejegenkundig Therapeut, begeleidt regelmatig volwassenen in haar praktijk en vertelt over haar ervaringen met Alle Sterren Van De Hemel en volwassenen.  

Alle Sterren Van De Hemel & VERLAAT VERDRIET (nieuwsbrief januari 2012)
- Mieke Ankersmid, ontmoet als verliestherapeut regelmatig volwassenen in haar praktijk en vertelt over haar ervaringen met Alle Sterren Van De Hemel en volwassenen die op jonge leeftijd een ouder hebben verloren.

Alle Sterren Van De Hemel & overlijden van 'n zus - hoe inzicht kan helpen (nieuwsbrief mei 2012)
Patricia Kolvers, Bejegenkundig Therapeut, begeleidt regelmatig volwassenen in haar praktijk. Ze vertelt over haar ervaringen met Alle Sterren Van De Hemel en volwassenen.

Alle Sterren Van De Hemel in een groep (nieuwsbrief mei 2013)
Jennifer Wortham, Psychotherapeute en Maatschappelijkwerkster in New York, ze begeleidt regelmatig volwassenen in haar praktijk. Ze vertelt over haar ervaringen met Alle Sterren Van De Hemel en een groep volwassenen.

Alle Sterren Van De Hemel binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie (nieuwsbrief oktober 2013)
Henriët Kuiper, Beeldend Therapeut, werkzaam in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Ze vertelt over haar ervaringen met Alle Sterren Van De Hemel en kinderen.

Alle Sterren Van De Hemel binnen het gezin na het overlijden van een moeder (nieuwsbrief maart 2014)
- Anke de Jong-Koelé, Anke de Jong-Koelé is Rouw- en verliestherapeut en werkt met kinderen, jongeren en volwassenen in haar eigen praktijk. Ze vertelt over haar ervaringen met Alle Sterren Van De Hemel en jongeren

Alle Sterren Van De Hemel en het overlijden van een vader na een scheiding (nieuwsbrief augustus 2014)
- Henriët Kuiper, Beeldend Therapeut, werkzaam in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Ze vertelt over haar ervaringen met Alle Sterren Van De Hemel en jongeren.

 

 

Kinderen en jongeren aan het woord
Reacties, tekeningen en gedichtjes van kinderen en jongeren die Alle Sterren Van De Hemel speelden.
- Uitspraken van kinderen en jongeren over hun ervaring met Alle Sterren Van De Hemel. >>
- Tekeningen gemaakt door jongeren die het spel speelden. >>
- Woorden van gemis, door jongeren die het spel speelden. >>