Daisyluiten.nl maakt gebruik van cookies. De cookies zijn onder meer nodig voor een goede werking van het bestelproces in de webwinkel.

In onze webwinkel

Therapeuten verwijslijst

Spelen J HWil je graag Alle Sterren Van
De Hemel spelen bij
een therapeut in de buurt? Zie de therapeuten verwijslijst.

Nieuwsbrief/interesse nieuwe tool

Meld je aan voor de nieuwsbrief van
Daisy Luiten en/of maak je interesse kenbaar in eventuele nieuwe themasets bij Ons Bestaan Op Een Bordje

captcha 

Hoe werkt het?

OBOEB spelbord LR RGB met logo V2De spelers
Daisy's therapeutische tools worden onder leiding van een therapeut of coach, gespeeld met:
- 1-8 deelnemers (deel eventueel een pion bij extra deelnemers)
- kinderen (vanaf 6 jaar), jongeren en volwassenen

Van 6 tot 100 jaar
Om onderscheid te maken in de taal van kinderen en de taal van jongeren en volwassenen zijn de spelkaarten dubbelzijdig gedrukt.
De ene zijde is bestemd voor 6-12 jarigen, de andere zijde is voor jongeren en volwassenen.

Tijdsduur richtlijn
1 deelnemer: 45-60 minuten
2-8 deelnemers: 60-90 minuten.
Spelelement buidel met houten blokjes: vanaf 15 minuten.

Hoe werkt het?
Deelnemers volgen het traject op het spelbord en passeren categoriën zoals gevoelens, de gebeurtenis, herinneringen of opdrachten. Landt een deelnemer op een vakje dan ontvangt hij een bijbehorende vragen- of opdrachtkaart. Deelnemers worden middels deze vragen of opdrachten spelenderwijs uitgenodigd om gedachten, zorgen en gevoelens te delen.

Praatstok en plastic mapjes
Bij het bordspel zit een praatstok. De persoon die de praatstok in handen heeft, heeft het woord. Hij krijgt de ruimte om te praten, zwijgen, zingen, enz. De rest toont hier respect voor en luistert. Door gebruik van deze praatstok, krijgt iedereen de ruimte. En eenieder mag hier op zijn eigen manier invulling aan geven. Als je niet wilt praten hoeft dat niet.
Wil je wel antwoord geven maar heb je wat extra bedenktijd nodig, dan kun je het kaartje ook in een plastic mapje bewaren, tot je het antwoord wel weet.DSC06495_tekening-vraag

Beeldend werken
Naast de opdachten die op het spelbord liggen (waaronder gedichten en beelende expressie), kan de therapeut er voor kiezen om een beeldende opdracht te doen tijdens het spel. (Beeldend staat voor kleien, schilderen, tekenen enz.) Iedere deelnemer gooit met de dobbelsteen, komt op een vakje en krijgt bijbehorend kaartje. Met dit kaartje wordt de opdracht gedaan. De therapeut kiest bijvoorbeeld voor tekenen. Iedereen gaat nu al tekenend een antwoord op zijn vraag geven.

In de kring mag een ieder zijn werk laten zien, en dit eventueel mondeling toelichten.

?