Daisyluiten.nl maakt gebruik van cookies. De cookies zijn onder meer nodig voor een goede werking van het bestelproces in de webwinkel.

In onze webwinkel

Therapeuten verwijslijst

Spelen J HWil je graag Alle Sterren Van
De Hemel spelen bij
een therapeut in de buurt? Zie de therapeuten verwijslijst.

Nieuwsbrief/interesse nieuwe tool

Meld je aan voor de nieuwsbrief van
Daisy Luiten en/of maak je interesse kenbaar in de nieuwe tools voor hulpverleners: Ons Bestaan Op Een Bordje (rond ingrijpende gebeurtenissen) en Weg Van Elkaar (rond scheiding)!

captcha 

Ondersteboven - themaset

OB LR RGB met logo V2Ondersteboven
Ondersteboven is ontwikkeld voor therapeuten bij begeleiding van kinderen, jongeren en volwassenen die iets schokkends of ingrijpends meemaken of hebben meegemaakt in hun leven. Deze themaset kunt u kiezen bij uw bestelling van Ons Bestaan Op Een Bordje om tijdens het spelen van dit levensspel een bepaalde gebeurtenis waar uw cliënt mee worstelt centraal te stellen en bespreekbaar te maken.

Doel van Ondersteboven
Het doel van Ondersteboven is contact maken over gevoelens, gedachten en zorgen rond een schokkende of ingrijpende gebeurtenis en inzicht krijgen in het proces en de eigen belevingswereld.

Binnen een gezin is het doel vooral het stimuleren van de onderlinge communicatie.

Ondersteboven toepasbaar in tal van situaties
Ondersteboven is toegespitst op allerlei gebeurtenissen, daarmee heeft het een wat algemeen karakter. Desalniettemin gaat het gesprek binnen no-time de diepte in. De vragen- en opdrachten benaderen de gebeurtenis op een onbevangen, open manier, van alle kanten.

Ondersteboven kan ingezet worden in tal van situaties. Bij schokkende situaties kun je denken aan mensen die deelgenoot en/of ooggetuige zijn bij ongelukken of aanslagen waarbij onbekenden om het leven komen. En ingrijpende gebeurtenissen die grote impact op iemands leven kunnen hebben zijn onder andere: gepest worden, een woningbrand, het verlies van een bedrijf (of van bijvoorbeeld alle dieren in een bedrijf), het verlies van een baan, een gewelddadige overval, zinloos geweld, een aanslag, seksueel misbruik, etc. Maar ook iemand die gebeten is door een hond en de straat niet meer op durft, of een kind dat doubleert op school of die een vriendje verliest door een verhuizing, zijn situaties waarbij Ondersteboven een mooie handreiking kan zijn.

Ondersteboven kan ingezet worden in tal van situaties. We noemen er hieronder een paar enkel om een idee te geven.
- deelgenoot en/of ooggetuige zijn bij ongelukken of aanslagen waarbij onbekenden om het leven komen.
- gepest worden
- een woningbrand
- het verlies van een bedrijf (of van bijvoorbeeld alle dieren in een bedrijf)
- het verlies van een baan
- een gewelddadige overval
- seksueel misbruik
- zinloos geweld
- een aanslag
- een inbraak
- gebeten zijn door een hond en de straat niet meer op durven
- doubleren op school
- een vriendje verliezen door een verhuizing

Bij een scheiding adviseren we enkel de themaset Weg Van Elkaar te gebruiken, deze themaset is hier volledig op afgestemd en gaat zorgvuldig om met loyaliteitssituaties en problemen die bij scheiding kunnen spelen.

Bij een overlijden adviseren wij gebruik te maken van de tool Alle Sterren Van De Hemel. In deze tool wordt met veel respect voor de overledene stilgestaan bij het leven van de nabestaande(n). De overledene staat centraal, en er is alle ruimte voor de nabestaande om te delen over het nieuwe leven waarin hij/zij terecht is gekomen. Omdat de vragen zijn toegespitst op het overlijden van een dierbare, is deze tool persoonlijker dan wanneer Ondersteboven hiervoor gebruikt zal worden. Al kan het voorkomen dat juist door het spelen van Ondersteboven een (onverwerkt) overlijden van een dierbare naar voren komt.