Daisyluiten.nl maakt gebruik van cookies. De cookies zijn onder meer nodig voor een goede werking van het bestelproces in de webwinkel.

In onze webwinkel

Therapeuten verwijslijst

Spelen J HWil je graag Alle Sterren Van
De Hemel spelen bij
een therapeut in de buurt? Zie de therapeuten verwijslijst.

Nieuwsbrief/interesse nieuwe tool

Meld je aan voor de nieuwsbrief van
Daisy Luiten en/of maak je interesse kenbaar in de nieuwe tools voor hulpverleners: Ons Bestaan Op Een Bordje (rond ingrijpende gebeurtenissen) en Weg Van Elkaar (rond scheiding)!

captcha 

Ons Bestaan Op Een Bordje

F1623 OBOEB 03b VrijstaandOns Bestaan Op Een Bordje
Ons Bestaan Op Een Bordje is een therapeutisch levensspel bij begeleiding van kinderen, jongeren en volwassenen die iets schokkends of ingrijpends meemaken of hebben meegemaakt in hun leven.

Doel van Ons Bestaan Op Een Bordje
Het doel van Ons Bestaan Op Een Bordje is contact maken over gevoelens, gedachten en zorgen rond een schokkende of ingrijpende gebeurtenis en inzicht krijgen in het proces en de eigen belevingswereld. Binnen een gezin is het doel vooral het stimuleren van de onderlinge communicatie. In een groep kan het fungeren als middel om contact te maken over de beleving van een gebeurtenis en om ervaringen uit te wisselen met lotgenoten.

Bruikbaar in tal van situaties
Ons Bestaan Op Een Bordje kan ingezet worden in tal van situaties. Bij schokkende situaties kun je denken aan mensen die deelgenoot en/of ooggetuige zijn bij ongelukken of aanslagen waarbij onbekenden om het leven komen. Voorbeelden zijn Koninginnedag in Apeldoorn of de schietpartij in Alphen aan den Rijn.

Ingrijpende gebeurtenissen die grote impact op iemands leven kunnen hebben zijn onder andere: een grote woningbrand, het verlies van een bedrijf (of van bijvoorbeeld alle dieren in een bedrijf), het verlies van een baan, een gewelddadige overval, zinloos geweld, een aanslag, seksueel misbruik, etc.

Hoe werkt het
Ons Bestaan Op Een Bordje heeft de vorm van een bordspel. Middels het beantwoorden van vragen- en opdrachtkaartjes worden deelnemers spelenderwijs uitgenodigd om gedachten, zorgen en gevoelens te delen.

Basisspelset
Ons Bestaan Op Een Bordje is de basisspelset, bij deze basisset worden diverse aanvullingssets ontwikkeld waarmee bepaalde
onderwerpen (o.a. door specifieke vragen) nog meer uitgediept worden. Weg Van Elkaar is de aanvullingsset voor scheidingssituaties. Hiermee kunt u het thema echtscheiding grondig en zorgvuldig binnen de therapie behandelen. Er komt ook een aanvullingsset voor het thema verlies van gezondheid.